Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Campanya forestal
  • Campanya forestal a Les Carpes de Vilalba

PROTECCIÓ CIVIL

8/7/2019

Aquesta setmana es realitzaran els treballs de manteniment de les frances de protecció contra incendis a Abrera

Aquesta setmana, des d'avui dilluns 8 de juliol, des de l'Ajuntament d'Abrera es realitzaran els treballs de manteniment i risc d’incendi en les franges perimetrals de protecció contra incendis forestals als barris d'Abrera i al nucli urbà. També continuaran els treballs d'adequació de les zones verdes i parcel·les municipals.

Els treballs que es realitzaran consisteixen en el manteniment de les franges de protecció perimetral dels barris abrerencs per evitar els incendis forestals i cuidar les zones verdes municipals. Es faran treballs d’aclarida perimetrals, a una distància mínima de 25 metres d’amplada.

El manteniment a realitzar té com a objectiu aclarir els arbres i els matolls, i es divideix en dues accions principals.

  • Aclarir l’arbrat i podar, deixant que la fracció cabuda coberta, no superi el 35% de la superfície
    com a màxim i podant-lo fins a 1/3 de la seva alçada fins un màxim de 5 metres.
  • Aclarir els matolls, prioritzant les espècies de poca inflamabilitat.

Aquests treballs de manteniment i els seus mètodes de treballs, per zones i barris, queden definits en el Pla de Prevenció d’incendis forestals als barris d’Abrera, també denominat PPU. Aquests treballs s'afegiran al ja realitzats aquest any per Protecció Civil d'Abrera a tot el terme municipal d'Abrera.

Al barri del Rebato s'ha realitzat una franja de 0,5 hectàrees i s'han arrenjat zones verdes al final del carrer rebato i a l'autovia B-40 (0,2 ha).
A la zona de Sant Hilari s'ha treballat als voltants de la via dels ferrocarrils catalans (0.2 ha).  Del Torrent Petit fins al pàrquing de la Rambla el Torrentet s'han millorat 0,9 ha més. També s'ha fet una franja paral·lela al carrer Polinyà (0.1 ha), a la zona  entre el Camp de Futbol Municipal fins a la Piscina Municipal d’estiu (1,50ha). A les zones verdes entre el carrer Nou, el pont dels Francesos, el carrer de la Font (0.35 ha.) i la zona entre la B-40 i la C-55 (2 ha).

També s'està treballant, al barri de Les Carpes, en una franja perimetral des del carrer de Priorat al carrer de Penedès. Una franja perimetral des del carrer de Colom al carrer de Vallès i zones de la franja amb elevat risc d’incendi.

 

Prohibit fer foc al bosc

Recordem que des del 15 de març fins al 15 d’octubre està prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn, ja que estem en temporada alta de risc d’incendis forestals. La prohibició inclou tant finques forestals que estiguin poblades d’espècies arbòries com les que no, així com en una franja de 500 metres al seu voltant.

També es recorda a tots els propietaris de parcel·les que han de complir amb l’obligació de mantenir el seu terreny lliure de vegetació baixa i arbustiva, amb la massa forestal aclarida, i neta de vegetació seca i morta durant l’època de màxim risc d’incendi, així com de qualsevol mena de residus vegetal o d’una altra mena que pugui afavorir la propagació del foc.

 

Adequació de camins

Des de l’Ajuntament d’Abrera, mitjançant un conveni amb l’ADF EL ROURE i la Diputació de Barcelona, es realitzarà un any més el manteniment d’una sèrie de camins de la xarxa primària d’extinció contra incendis dins del Pla de Prevenció d’incendis (PPI). Per aquest 2019 es treballarà en el repàs de manteniment de les plataformes de servei i de la seccions de servei del camí Xampla, camí de Can Popoch, camí Roca la Mona i el camí de Sant Ermengol.

Per garantir la ràpida detecció de columnes de fum o incendis forestals, des de l’Ajuntament d’Abrera destinem durant els mesos d’estiu els  recursos del pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI), que té com a objectius prioritaris:

  • Evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població.
  • Establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal.
  • Detectar els incendis forestals com més ràpidament millor.
  • Col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d'altres institucions.

També s'organitza una unitat de vigilància que recorre tot el territori d’Abrera. Amb permanent contacte amb les guaites i les diferents unitats mòbils i Protecció civil de l’Ajuntament. 

A més, des de l’àrea de seguretat i protecció civil d’Abrera coordinem en unitats mòbils la vigilància de les zones forestals mitjançant els voluntaris de protecció civil, distribuint-los  per  fer tasques de control, vigilància dels possibles incendis i d’informació i dissuasió als ciutadans d’Abrera.

 

 

Més informació a la pàgina de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil
Correu electrònic: lazooj@ajuntamentabrera.cat
Telèfon: 93 770 03 25

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00